Perfekte bryllupsbilleder

Perfekte bryllupsbilleder

Få lavet de Perfekte bryllupsbilleder ved prisvindende fotograf. Det er dit job at forevige brudeparrets bryllupsdag med billeder, der stråler af lykke og positivitet, derfor må intet kikse når du tager ud som bryllupsfotograf. Mange anser den første booking som bryllupsfotograf som svendeprøven indenfor fotografering, der er ikke plads til at udstyret fejler, eller du har fejlplanlagt i forhold til f.eks. vejr og location.

Når du er booket til at skyde billeder i kirken, på en onsite location eller til festen er det vigtigste at du sørger for at få klarlagt hvilken stil brudeparret ønsker deres billeder i, samt hvor og hvornår der skal laves bryllupsportrætter.

Hvis du skal tage billeder udendørs så tjek vejrudsigten

Hvis du skal tage billeder udendørs så tjek vejrudsigten – og sørg for at have et overdækket sted i nærområdet I kan gå hen hvis det pludselig styrter ned eller vinden er for kraftig til at få gode billeder. Du skal altid have et ekstra kamera med, og have fuld fokus på opgaven så du ikke mister chancen for de perfekte bryllupsbilleder, i mange kirker må der kun fotograferes indtil bruden er kommet op til alteret og igen mens brudeparret arm i arm er på vej ud af kirken, hvis du er ufokuseret eller udstyret driller, når du ikke at få det perfekte bryllupsbillede af bruden, der sender et blik fyldt af glædestårer til sin mand.

Sådan skaber du rammerne for de perfekte bryllupsbilleder.

Det er vigtigt at brudeparret står skarpt i fokus og samtidig er i kontrast med baggrunden, hvis bryllupsbillederne tages på en udendørs location kan det være en god idé at placere brudeparret i skyggen fra trækronerne af flere grunde, hvis solen er meget skarp den givne dag vil den ofte gøre at brudens hvide kjole brænder ud på billedet, hvilken man jo gerne vil undgå. Placér altid brudgommen på den side af bruden, hvor lysindfaldet kommer fra, dette vil medføre at han til dels skygger for solen, således at kjolen fremstår naturligt hvid i stedet for at brænde ud.

Endnu en god ting ved at placere brudeparret i let skygge er, at du undgår at de kniber øjnene sammen mod solen, perfekte bryllupsbilleder bør heller aldrig indeholde solbriller, da man ønsker at se parrets lykke afspejles i øjnene, frem for at se genstande afspejlet i solbrilleglassene.

Når du placerer brudeparret foran baggrunden

Når du placerer brudeparret foran baggrunden skal det, alt efter hvilken stilart de vælger, være livlige billeder, men uden det bliver for fjollet. Mange gange vil man placere bruden foran gommen, men dette bør man undgå medmindre parret selv ønsker det, da resultatet ofte bliver, at brudgommen fremstår som brudens tilbehør eller vedhæng, frem for at han deler øjeblikket med hende.

På et udendørs photoshoot kan du benytte dig af vejret som rekvisit – et slør, der let løftes af vinden giver billedet dynamik og vil naturligt afspejle glæde og forundring i brudeparrets øjne.

Du bør altid holde baggrunden så ren som muligt, hvis der foregår for meget i baggrunden forstyrrer det billedet, med en ren baggrund mener der f.eks. skovens naturlige grønne farve, havets blå dybder og horisont eller farvespillet på en eng. Hvis du kan få brudeparret stillet op så noget omkranser dem har du de perfekte bryllupsbilleder – sådan!

Brug det rigtige udstyr og tid til at skabe perfekte bryllupsbilleder.

For at sikre at du får brudeparret med fra skosnuder til håropsætning og samtidig har luft i billedet for oven og for neden bør du altid fotografere fra en afstand af 8 meter. Når du fotograferer bør din eksterne blitz altid vende opad, da den så vil reflektere lyset og skabe skarpere konturer i brudeparrets ansigter.

Hvis du bruger en brændvidde på 100 mm. samt en blænder på F4.0 bliver baggrunden sløret, men får samtidig en fin bokeh. Når du fotograferer inden i kirker, om natten eller på overskyede dage er lyset som regel værre end dårligt, i stedet for at rode med din blænder og ISO kan du i stedet montere en LED-lygte på dit kamera, denne lygte sørger for at du altid ved præcis hvor skyggerne falder samtidig med at dine motiver altid er badet i det rigtige lys. LED-lygtens lys kan justeres alt efter, hvad du har behov for.

For at være sikker på, at du har tid nok til at skabe de perfekte bryllupsbilleder anbefales det at du sætter minimum 45 minutter af til fotoseancen. Normalt bruges 3-4 locations for at finde ud af, hvilken baggrund der virker bedst mht. vejr, sollys og vegetation, det gælder om at have nok tid til at skyde en masse billeder og samtidig nå videre til den næste location.

Du bør altid gå med dit kamera klart i hånden mens i flytter mellem locations, på denne måde kan du fange et eller flere rigtig gode billeder af brudeparret når de ikke er opmærksomme på at skulle stå ret, smile og se glade ud i de rigtige vinkler.

Perfekte bryllupsbilleder taget ved en af Danmarks bedste bryllupsfotografer