Essentielle overvejelser før du vælger fotograf

Søger du efter din bryllupsfotograf, og føler du det er vanskeligt at finde den rigtige fotograf til dit bryllup, så håber vi du måske får dig nogle gode tips her, så i vælger den rigtige professionelle bryllupsfotograf. Der findes rigtig mange bryllupsfotografer i Danmark. Hvad definer en for jer : god bryllupsfotograf? Alle fotografer har forskellige stilarter og arbejdsmetoder.

Vores personlige erfaring er at en god fotograf til bryllupsbilleder er en person, som leverer et solidt højkvalitetsprodukt. Samtidigt optræder diskret og professionelt i en slags fluen på væggen facon. En god fotograf er IKKE billig, men han eller hun er både servicemindet altid positiv indstillet overfor brudeparret og deres gæster på den store dag. En professionel fotograf har via sin store erfaring opbygget sig et stort kendskab til alle fotografiske teknikker, samt evnen til at omstille sig ved forskellige typer af lys, vind og vejr og stramme tidsplaner.

valg af bryllupsfotograf

Herunder er nogle andre punkter i som kommende brudepar bør overveje

Herunder er andre tips i bør medtænke, før i vælger en bryllupsfotograf til den største dag i jeres liv:

 • Bryllupsbillederne: Alle kan fotografere en stak billeder og vise dem frem på deres hjemmesider. I skal sikre jer at fotografen viser HELE sammenhængende serier på sin hjemmeside. Han eller hun skal også kunne fremvise billeder fra mindst 5 forskellige bryllupper for at kalde sig erfaren fotograf og gerne mange flere. Der skal på hjemmesiden være referencer fra andre brudepar, der har brugt bryllupsfotografen.
 • Fotografen skal ikke kun kunne fremvise portrætter, men vise flere brudepars bryllupsdag fotograferet igennem billedserier.
 • Detaljebilleder: Detaljebilleder er blevet det helt store hit indenfor bryllupsfotograferingen. Det skyldes at brudeparrene enten betaler en formue for selve festen og pynten, eller selv har lavet alle de små fine detaljer. Derfor skal fotografen selvfølgelig sikre sig at, der er masser af flotte detaljebilleder af bla. Blomster, bordkort, bordopdækning, bryllupsbandet, personalet, selve feststedet, brudens smukke smykker, slør, vielsesringe, bryllupsbilen, kirken og meget mere.
 • Fotografen: Engagerer du en professionel fotograf til at følge jer hele bryllupsdagen, garanterer i jer også selv at denne med sin erfaring for at arbejde diskret og roligt og en, som er hyggelig at være sammen med og er god med mennesker. Ellers ville man sjældent vælge et erhverv, som bryllupsfotograf. Ring derfor til jeres bryllupsfotograf eller bed fotografen ringe til jer, og få en snak med fotografen et par uger før vielsen
 • Rutine: En god fotograf, ved hvor han eller hun skal stå på det rigtige tidspunkt når de gode stemningsbilleder opstår. Derfor er det vigtigt det ikke er onkel Jens, der står og fedter med sit kamera, og så lige samtidigt skal tale med faster Inga om den kommende høst sæson eller lign. En god hobby fotograf, er IKKE det sammen, som en god professionel bryllupsfotograf. Du sætter jo heller ikke en serie 6 spiller på landsholdet vel? 😉
 • Backup af jeres bryllupsfotos: Sikrer jer at fotografen tager sikkerhedskopier med det samme det er muligt af sine flashkort. Når fotografen går igang med billedbehandlingen, kan denne sagtens samtidigt lade en eller gerne 2 sikkerhedskopier køre, så denne garanterer brudeparrets deres største minde.
 • Kamera og andet udstyr: Fotografering i mørke kirker eller i selskabslokaler med dæmpet belysning uden blitz kræver meget af både bryllupsfotografen og dennes foto udstyr. I skal finde en bryllupsfotograf, der for det meste fotograferer uden brugen af flash. På en bryllupsdag tages ,der tusinde billeder, derfor kan fotografen hurtigt komme til at virke, som et irritationsmoment på dagen for både brudeparret samt bryllupsgæsterne. De mest stemningsfyldte billeder får du ved brug af naturligt lys uden flash.
 • Prisen for bryllupsfotografering: den samlede pris bør altid aftales på forhånd. Sørg for der laves en skriftlig bindende aftale, enten på papir eller via mail. Det sidste i har lyst til, er at komme hjem fra bryllupsrejsen, er en regning til en bryllupsfotograf i lige havde glemt af tage med i beregningen. Betal derfor fotografen på selve dagen evt. Akkurat, som i gør med festmusikken og andre indslag. Så har i ikke en efterfølgende spekulation om mer betaling etc.
 • Digitalt: Sørg for jeres bryllupsfotograf leverer jeres bryllupsfotos i en digital udgave, så i ikke skal bruge en formue på efterfølgende at skulle bestille papirfotos via fotografen til en kæmpe formue. Har i adgang til de digitale filer, kan i frit kopiere og lave forstørrelser uden fotografen skal tjene ekstra på dette. Derfor koster en bryllupsfotograf, der leverer de digitale kopierer med ofte mere end den bryllupsfotograf, der gerne vil tjene en masse ekstra penge på efterbestillinger af billeder eller salg af sine digitale filer stykvis.Fotografen vil kunne anbefale dig et sted hvor du kan få fremkald dine billeder. Rettighederne til bryllupsbillederne tilhører altid bryllupsfotografen, medmindre andet er aftalt. I køber kun brugsretten til billederne. Ikke selve rettighederne til dem.
 • Dresskode: Det siger sig selv at en fotograf arbejder, som fluen på væggen og vedkommende bør derfor altid klæde sig pænt på, så han eller hun blender ind med andre pæne gæster på den store dag.
 • Gode referencer: Det er meget vigtigt at bede om fotografens referencer fra tidligere brudepar. Lav ALTID en Google-søgning på fotografens navn og firma for at se deres tidligere arbejde og for at se om vedkommende et godt omdømme.

Læs mere om overvejelser af bryllupsfotograf valget her